torsdag 9. september 2010

Hurrahurrahurra!!!

I dag går vi bare rundt med stooooore smiiiiiil:-D
Før helga ringte de fra mottaket Etwar bodde på i Oslo, ang ett brev fra Udi. Lover jo aldri bra med brev derifra da, spessielt ikke med to negative svar fra før.
Værtfall, i dag dumpet brevet ned i postkassen vår, og vi måtte lese det sikkert 15 ganger!! Vi har vel egentlig gått ubevist å ventet på utreisedato, men i stedet fikk han oppholdstillatelse!! Jiiiiiiippiiiiiiiiii!! Hadde egentlig ikke trodd at man kunne bli sååå glad for ett lite brev da men:-o

Og ellers... Så har det vært ett par uker med hard tenking.. Jeg har jo egentlig begynt å jobbe igjen, med hest.. men jeg merker at det er veeeldig tungt å starte på nytt igjen, finne igjen rytterfølelsen, komme inn i rutinen med mye hardt arbeid, lange dager, gå alene i stallen osv..
Derfor har jeg nå besluttet å "legge ned" firmaet mitt, beholde to egne hester+ de to som skal på kåring til våren.. Og ikke minst skal de stå på ett hestesenter, der de blir foret og inn og utslipp er med i stall-leia. unner oss litt luksus nå;-p
Blir en helt ny verden for meg dette:-)
Og HOLD DERE FAST!! Min nye jobb... Vel, Preben har blitt arbeidsgiveren min:-) Jepp, jeg har blitt "snekker" nemlig! Jeg får ikke lov til å snekre hus og slikt riktig enda, men maling og litt sånne småjobber derimot, er mitt fagfelt;-) og kontorarbeid... Yeeei! Vi får se åssen det går.. Tar ett prøveår sånn i første omgang, og bare 3 dager i uka.

Nå derimot skal vi ut å feire, og ikke minst sprette ei stoooor flaske champagne! Er jo ikke hver dag man får sånne gledesspredende ord i postkassa! Jiiiippiiii!
(Om noen som ikke har fått positivt leser denne bloggen(?!) så vil jeg bare si at jeg føler med dere, og skulle gjerne hjulpet alle!!Og er det forøvrig noen som tror jeg kan hjelpe til ett eller annet, så er det bare å skrike ut!)

10 kommentarer:

 1. Yippijippiyeeeeiiiii!!!!
  Strålende fornøyd Siri og Tora:-D:-D
  Takk for en fantastisk kveld ute (og inne) Thea, Preben og Etwar <3 Love you guys!
  Kjipern å måtte dra hjem så tidlig, men det er nå bare slik som alenemor da serru:-)
  Håper du tåler champisen, snuppa mii, og ikke blir så dårlig som forrige helg;-)
  Gi gutta dine ett smellkyss på kinnet fra meg:-*

  SvarSlett
 2. Forskjell på folk også da. Ikke alle asylsøkere uten jobb som har råd til å ha en av de bedre advokatene i det fagfeltet! Men gratulerer med oppholdstillatelsen!

  SvarSlett
 3. Nå var det faktisk NOAS som hjalp han i denne saken, og dessuten har jeg skrevet feil over her, i og med at det var UNE som behandlet denne klagen!
  Men klart at det hjelper med en god advokat!

  SvarSlett
 4. He he,er det han sure "anonyme" stebroren din(eller hva han nå var???) som har kommentert over her??Han som var så ivrig og misunnelig tidliger på bloggen din???
  Ble så lattermild når jeg så den kommentaren at jeg helt glemte hva jeg skulle skrive;)
  Men uansett:Gratulerer,og forsiktig med champagnen som det ble nevnt over her,hehe;)
  Skål og god helg:)

  SvarSlett
 5. Veit faktisk ikke hvem den tufsen over her er:-o
  Men det er ikke samme ip adresse som "bruttern" faktisk.. Om han da ikke har lånt seg en pc bare for å være litt sur igjen:-p

  Var ikke heelt forsiktig med champagnen i går/natt, men tåler tydeligvis den bedre enn vin:-D
  God helg til deg også:-)

  SvarSlett
 6. Svært så hårsår da!
  Er nok ikke slekt med deg nei.
  Rart at så fort man kommer inn på bloggen til en syk person, så kan man ikke si meningen sin lengre.
  Skal bare lovprise personen og sleike den oppetter ryggen. Sorry i`m not!

  Men jeg kan bare anta at det har vært en god advokat i denne saken, for det går ikke så fort ellers.
  Tenk på at det er 100 og kanskje 1000vis av asylsøkere som har fått utreisedato, og blitt hentet med tvang av politiet midt på natta og sendt tilbake til en dødsdom i irak/iran/afghanistan! Syns det blir feil å bare hjelpe en jeg da, når du tydeligvis kjenner flere asylfolk!
  Men det er jo min mening.
  Blir litt lei av den sleikinga alle andre driver med når det gjelder den bloggen her ser du!

  SvarSlett
 7. TelleTilTiTelleTilTiTelleTilTiiiiiii!!
  For det første, så er jeg jo ikke syk, så hvorfor denne lovprisinga? Dessuten fornærmer du ikke meg, men de som faktisk kommenterer her, og DET vil jeg ikke ha noe av!!
  For det andre:Ja, det er mange asylsøkere som trenger hjelp, men en kan ikke hjelpe alle! Og vi har IKKE engasjert noe advokat i denne saken, siden han allerede hadde en advokat når han kom hit!
  Ja, saken har kanskje blitt påvirket i positiv retning pga enkelte ting som har skjedd i det siste, men det har ikke noe med verken meg eller Preben å gjøre!
  Skulle såklart ønske at jeg kunne påvirket Udi så mye at de ga alle som virkelig trenger det, oppholdstillatelse i Norge.. Men det kan jeg dessverre ikke!!
  Og jeg er ikke hårsår enda!! Vent til håret blir litt lengre! Da blir jeg hårsår da!!!;-p

  SvarSlett
 8. Ok. Da skal jeg legge saken død jeg.
  Men bare husk at det kan være noen som føler det er urettferdig, når en får mer hjelp enn en annen.
  Som sagt, mange som skulle fått mer hjelp, og ikke alle kan som kan gi de den hjelpen.
  Og da er det kjekt å ha gode venner, som betaler husleie, mat, klær og så videre.
  Men har jeg ikke lest at du er Frp`er da? De vil jo ikke ha asylsøkere i Norge! Da snakker du jo den veien vinden blåser..............

  SvarSlett
 9. Kjære Thea !

  Nå er det leeeenge siden jeg har lagt igjen en kommentar :-)) Er så glad for at det går bra med deg ! Har vært litt tafatt i det siste se...

  Kjempe flott å lese om vennen deres ! En kjempe gjerning av dere !
  Blir bare dumt å komme med en sånn kommentar fra han anonym - hjelper man 1 så er man godt på vei , hvis flere hadde vært som dere så er det nok flere som hadde fått oppholdtillatelse . NÅ vil jeg ikke blande meg inn i en diskusjon om asysøkere - til det vet jeg alt for lite til hvordan det fungerer . Men jeg syntes det blir teit å tenke at det er urettferdig , vi må da unne andre at de får muligheten uten misunnelse og forakt ? En asylsøker som får norske venner - som kan hjelpe -> bygger nettverk ,mulighet for jobb , lære språket osv har vel større muligheter til oppholstillatelse ?

  Og lykke til med ny jobb handythea :-))

  Klem Anne K

  SvarSlett
 10. Såå koselig det var med noen ord fra deg igjen:-)
  You made my day!
  Hvordan står det til med deg? Håper du er tafatt av pc bare, og ikke sånn generellt!

  Jeg vil heller ikke blande meg inn i en sånn diskusjon, og værtfall ikke der vi diskuterer en 3 part, som faktisk kan lese dette...
  Og ikke vet jeg nok selv til å lage en stor diskusjon ut av det..
  Men nå har vi ikke gjort særlig mye for å hjelpe heller, bortsett fra å gi han en fast adresse, og bekreftet for udi at han skulle få fast jobb så fort papirene var i orden. Derfor blir jeg litt "eitrende forbanna", når det blir antydet at vi har "kjøpt oppholdstillatelse" med en god advokat!
  Og takk for lykkeønskninger, det trengs vel kanskje;-p

  Og anonym:Helt riktig, Frp har ikke den beste asylpolitikken, men om du blar deg tilbake noen mnd i bloggen, så har jeg faktisk skrevet at jeg er uenig med Frp om akkurat det!

  SvarSlett