søndag 3. oktober 2010

Papirbryllup

Tja.. Nå er det vel ganske nøyaktig en uke siden jeg skrev sist, og da gikk ikke ting helt som det skulle..
Hodet mitt tar bare helt overhånd innimellom, og lager ett sant kaos av tanker og meninger..
Hadde jeg giftet meg med en annen mann enn Preben, så hadde jeg vært skilt for sånn ca 11 mnd siden!
Vel, det kunne nesten ha skjedd nå også, men i stedet feiret vi 1 års bryllupsdag i dag, med en tur opp på Ulriken:-)
Ingen skal komme å kalle oss jordnær værtfall;-p
Men for at folk ikke skal tro at vi er heeelt "bønder på byn", så reiser vi til Thailand i kveld!! Endelig er det min tur!!!!:-)
Greit å få tankene bort fra den neste beinmargsprøven om under en mnd også egentlig..
Men, okey! Da reiser vi bort fra regn og kulde og høst!
Denne gangen SKAL jeg prøve å være litt sånn "reise-blogger", siden vi blir borte i 2 uker:-)
Ha det fint alle sammen!

3 kommentarer:

 1. Godt å høre at dere er tilbake i sammen Thea!
  Det er vel helt normalt å ha en sånn nedtur etter det dere har opplevd! Man må kjempe sammen for å nå toppen, og når man endelig er der, så slapper man av og "slipper" den andre litt, for man har vært så avhengig, å trenger litt tid for seg selv! Håper dere klarer dere gjennom denne perioden og kommer ut i andre enden med et sterkere og mer betydningsfullt forhold en noen sinne!

  SvarSlett
 2. Ååååå,så deilig....Thailand!!!!Hvor i Thailand er dere?? Vi driver å planlegger vår neste Thailand-tur,men blir ikke før om ca et år...ikke like spontane som dere;)
  Gleder meg til å lese reisebloggen;)

  Så godt at dere fikk feiret bryllupsdagen sammen da,og ikke hver for dere og bare triste....dere har nok opplevd mer på ett år en mange har gjort i løpet av et langt liv sammen,så det skulle vel bare mangle at det dukket opp et "skjær i sjøen" når hverdagen kom til dere???Men hper alt er over nå og at dere finner lykken sammen i verdens deiligste ferieparadis:)
  KOs dere maaaaaaaaasse og bli en SUPER reiseblogger som holder oss oppdatert på varmegrader,badetemperatur,paraplydrinker og ALT som er verdt å vite!!!!
  FRIST oss til reise så kan jeg glede meg ekstra mye til det blir vår tur!!!!

  SvarSlett
 3. Godt å høre at dere er sammen igjen, det virker som om dere har et sterkt og godt forhold, selv om det stormer iblant!

  Du Thea har vært alvorlig syk. Det vet vi alle, og "alle vet" at det er tøft for den som er syk og nærmeste pårørende i behandlingsperioden. Men hvor tøft det er, skjønner man ikke uten å ha opplevd noe tilsvarende selv, - og knapt nok da.

  Men ikke så mange tenker på hvor tøft det fortsatt er når man er ferdig med behandlingen. Man er symptomfri, forhåpentligvis kreftfri, men frisk? Bivirkningene sliter man med i svært lang tid etterpå. Det tar veldig lang tid å komme seg, mye lenger tid enn man tror, og enda mye lenger tid enn det igjen. Alt man vil er å få tilbake livet man hadde fra før, glemme alt som har med kreft og sykdom å gjøre, men så er det ikke så enkelt. Daglig får man påminnelser om at en ikke orker så mye som før, man kan ikke gjøre det man gjorde før, og det er veldig frustrerende (for å si det mildt). Og i bakgrunnen lurer angsten for tilbakefall. Alt dette gjelder både den eks-syke og partneren selvsagt. Kanskje sliter en med kreftrelatert fatigue også. Og nå begynner kollegaer, venner og bekjente og forvente at en deltar "i livet" som før, og det er jo det en ønsker selv også.... Men så kan en ikke. Ikke enda. Denne perioden er veldig tøff, også fordi en gjerne ikke helt kan forklare hvorfor man ikke orker...

  Jeg vet ikke, jeg kjenner ikke dere, men er selv i en rehabiliteringsfase etter alvorlig kreftsykdom, og kjenner meg litt igjen i frustrasjonene ...

  Men gi dere tid og mye mer tid enn dere tror dere trenger... Så går ting seg til etterhvert. Det blir bedre, sakte, - men sikkert. Noen opp og nedturer blir det, men totalt sett så blir det bedre etter hvert som tiden går!

  Og så til trening, - ja, trening er bra. Men du må ta det forsiktig, Thea. Starter du for hardt, risikerer du å bli satt langt tilbake i lang tid. Kanskje Hauglandssenteret (Flekke i Fjaler, Sogn og Fjordane) kan være noe for deg? De legger vekt på fysisk aktivitet og du får hjelp til å komme igang med trening. Jeg har vært der, og fått god hjelp. De har startet med et prosjekt (KaNo?) for rehabilitering av unge, kreftpasienter. Se www.rkhr.no. Noe for deg?

  Men først: Nyt ferien i Thailand!

  Hilsen
  Mari

  SvarSlett