søndag 16. januar 2011

16.01.11

Jeg blir bare dårligere å dårligere med bloggingen min.. Og jeg orker ikke å finne på en unnskyldning engang!

Men en aldri så liten oppdatering da..
Preben er oppe og går, begynte å jobbe igjen nå etter jul, og har så vidt begynt å trene igjen! (og bra var det, for han ble en skikkelig grinebiter av å være syk!;-p)

Jeg er aktivt sykemeldt, og jobber litt på kontoret av og til.. Energinivået er på 0, men det begynner å ta seg opp litt nå. Har økt litt på trening igjen, og GÅR en halvtime hver morgen, og er hos fysio 2 ganger i uka. Har også funnet meg en PT, som vet hva han snakker om! Utrolig godt å få litt hjelp med trening.
I tillegg har jeg endelig fått det sparket bak, som jeg virkelig trengte, og har begynt på lydighetskurs med det lille monsteret av ei (fille)bikkje!

Og mens vi snakker om hunder..
Når jeg reiste til Bergen igjen etter jul, tok jeg med meg Varg hjem. Han har bodd hos storesøster Elisabeth en stund, etter at han fikk diagnosen sterk hd. Vi hadde planer om å få han operert, men med tanke på rehabilitering, og usikkerheten på om han noen gang kunne bli en aktiv gjeterhund igjen, så valgte vi å gjøre det beste ut av det uten operasjon.
Han har hatt det så bra som han kunne ha det hos Elisabeth, med frihet og mulighet til å bestemme tempo og mosjon selv.. Gått inn og ut av huset når han ville, fått sine runder med tur og lydighet hver dag. Men det var tydelig at han savnet å gjete.. Jeg hentet han hjem til mamma i jula, og gjett om det var en som var overlykkelig over å se "matmor" igjen. verdens beste pelsdotten min!
Å ha en BC i en by, er ikke optimalt for hverken eier eller hund, men gjensynsgleden hos oss begge var for stor til at jeg greide å sette han igjen.
Han er jo egentlig bare en stor kosebamse med altfor mye energi...
I fredag prøvde vi oss på litt gjeting, men resten av helga har han ligget rett ut på sofaen (unnskyld Preben....) og haltet de få gangene han har vært ute.
Blikkene han sender meg er også ett tegn på at det er nok.. En 5 år gammel/ung hund skal ikke ha det sånn.. Vi kan nok holde det gående en stund til, med enda mer medisin, men det er bare egoistisk..
jeg skulle gjort hva som helst for å beholde han noen år til, men ser på hele hunden at han ikke vil mer selv, og da er valget "enkelt"!
Det er vel i slike situasjoner man finner ut hvor vanskelig det er å være hunde-eier!
I morgen tidlig skal jeg mote meg opp til å ta min livs verste telefonsamtale!

Men utenom dette, så begynner ting å stabilisere seg..
Neste beinmargsprøve nærmer seg med stormskritt fant jeg ut i dag! Som regel bruker jeg å kjenne det i magen når det nærmer seg en mnd.. Og nå er det faktisk bare 3 uker til, og hadde jeg ikke sett på kalenderen, kunne jeg gått enda lengre uten den ekle klumpen i magen!

Og, så kan jeg jo bare komme med nok en nyhet!
Før jul bestillte vi oss en... ny valp! Ooog, nå kan dere prøve å gjette rase;-)
Det var IKKE ett enkelt valg, og vi holdt på i mange mange måneder, før vi greide å bestemme oss..
Mange kriterier og krav selvsagt..
Vi trenger jo en hund som kan være aktiv, og samtidlig så må den kunne ta til takke med korte lufteturer rundt kvartalet enkelte dager, mens den andre dager skal greie en tur opp til ulriken, eller timeslange joggeturer (Noe Casper ikke heeelt duger til enda værtfall)
I tillegg skulle den ikke ha noe Gjeter-Jakt instinkt osv osv! Jepp, vi har leita lenge!!

8 kommentarer:

 1. Jeg tipper Golden:-)

  Trist å høre at den andre hunden din ikke har det bra da! Håper dere finner en løsning på det...
  Og skulle det gå gale veien, så håper jeg at den nye valpen greie å fylle noe av "skoa" til Varg..

  Ønsker dere lykke til videre.

  Mvh Elisa

  SvarSlett
 2. Har ingen anelse..Men seriøst, valgte du hverken lapp eller islender?? Jaja, da tipper jeg en dalmatiner!

  Lykke til med telefonsamtalen...Føler med deg!

  SvarSlett
 3. Jeg tipper tsjekkisk rottehund:-)

  SvarSlett
 4. What???? tjekkisk rottehund?? OmG.... De kan umulig være fine....

  SvarSlett
 5. Hei:)
  Nå er det lenge siden jeg har lagt igjen noe kommentar her....håper det går bra med deg:)
  Fant en fin vits i dag,og tenkte på deg med en gang;)
  Ha en FIIIIN helg!!!

  Og når det gjelder hunden.....så tipper jeg det er en puddel.....hahaha:)


  Da Gud hadde skapt jorda, så St. Peter ned og sa: – I Afrika har de tørke og sult, i Sør-Amerika og Australia er det flom, i Nord-Amerika er det tornadoer, i Østen har de jordskjelv . . , men Norge slipper unna alt av katastrofer.
  Da flirte Gud og sa: Bare vent til de trenger hjelp hos NAV.

  SvarSlett
 6. Hei :) håper det går greit med deg? og med hun venninnen din?? klem stine

  SvarSlett
 7. Kjære Thea

  Håper det står bra til med deg om dagen ! Av en eller annen grunn har jeg tenkt mye på deg i dag :-) Har vært dårlig med kommentarer fra meg på en lang stund , men vit at jeg tenker på deg....føler bare at jeg ikke har noe vettu å komme med :-) Kansje fordi jeg sliter litt med å forsone meg med at jeg ikke fungerer i arbeid slik jeg ønsker....Vil også anbefalle deg en bok , kansje du har hørt om den ? Fremdeles i live ? Det er en slags gudie bok for de med kreft - egentlig en bok man bør få i det man får en kreft - diagnose . Boken er vakker bok med mange gode råd , for deg kan den kansje være en fin måte å få bekreftelse på dine tanker og opplevelser .Skrevet av AnneFi som mistet sin 16 åring datter av kreft .

  Og så håper jeg det går bra med din venninne Agnethe !
  Håper du gir lyd fra deg snart <3

  Klem Anne K

  SvarSlett
 8. Hei Anne:-) Så koselig med en kommentar fra deg! Blir alltid i så godt humør da:-)
  Skal se om jeg finner den boken en dag..
  Huff, jeg forstår deg egentlig "godt" ang det med arbeid. Men av og til må man bare høre på helsa og kroppen.. Har selv gått ned til 2 halve arbeidsdager i uka (eller har jeg gått opp til 2 halve tro..?)
  Er det ikke en annen og kanskje lettere jobb som kan intressere deg da?
  Og har du tenkt mer på det å være besøksvenn for kreftpasienter? Det er vel ikke akkurat noen jobb, men jeg vet at jeg ville satt veldig pris på å hatt en "besøksvenn" som deg, når jeg var midt oppe i behandlingen!
  Vel, uansett.. Har du behov for å snakke med noen, så har du mailadressen min:-)

  Kanskje noen som lurer på ang Agnethe også ja.. dessverre har hun fått tilbakefall, og venter på at riktig donor skal dukke opp:-/ Men hun er ved godt mot, om man kan si noe slikt! Tøff er hun værtfall!!

  Aina: Den vitsen skulle jammen vært rammet inn i glass og hengt på stueveggen!!:-p

  SvarSlett