tirsdag 11. januar 2011

Noe å tenke på...

En 82-årig, liten, velbalansert og stolt mann, fullt påkledd hver morgen kl. 08.00, med håret pent kjemmet og med perfekt barbering flyttet til et gamlehjem i dag.

Hans 80 år gamle kone har nettopp gått bort og gjort det nødvendig for ham å flytte. Etter mange timers tålmodig venting møtte han meg med et smil da jeg kunne fortelle at rommet hans var klart. Mens han manøvrerte gåstolen sin mot heisen ga jeg ham en beskrivelse av det lille rommet, inkludert de nye gardinene som var blitt hengt opp i vinduet.

'Det er nydelig, jeg liker det,' erklærte han, med en entusiasme som ligner en 8-åring som får se sine nye hundevalp. 'Hr. Johansen, vent til du har sett rommet,' sa jeg.

'Det har ingenting med saken å gjøre,' svarte han. 'Lykke er noe du kan bestemme deg for i forveien. Om jeg liker rommet mitt eller ikke har ikke å gjøre med hvordan møblene er arrangert.. det er hvordan jeg arrangerer mine tanker som teller. Jeg har allerede bestemt meg for å like det. Det er en beslutning jeg gjør hver morgen når jeg våkner..

Jeg har et valg; Jeg kan bruke dagen i sengen og tenke over vanskelighetene jeg har med de delene av kroppen min som ikke lenger fungerer, eller komme meg ut av sengen og være takknemlig for de delene som funker..
Hver dag er en gave, og så lenge jeg åpner mine øyne skal jeg fokusere på alle de lykkelige minnene jeg har lagret gjennom livet. Høy alder er som en bank-konto. Du kan heve goder fra det du har lagret. Takk for ditt bidrag som jeg kan fylle min konto med. Jeg gjør massevis med innskudd fremdeles!

Husk disse enkle reglene for lykke;
1. Fri ditt hjerte fra hat.
2. Fri din tanke fra bekymringer.
3. Lev enkelt.
4. Gi mer.
5. Forvent mindre. 
Skrevet av: Ukjent

3 kommentarer:

 1. Oi.......nydelig skrevet og noe som virkelig traff!!!!
  Tenk om alle levde med det synet på livet....;)

  SvarSlett
 2. Hei Thea

  Ja , det er til ettertanke....har selv publisert den på facebook tidligere :-))

  Mens tema er eldre - slenger jeg ned en vits :

  Olga og Anna kjeda seg på sykehjemmet.. De bestemte seg for å lage litt action og kledde seg nakne og løp gjennom gangen på sykehjemmet! Gustav titta storøyd bort på Edvart og sa: "Du... var det Anna som sprang forbi?" Edvart: "Jajamensann, det tror jeg jammen det var... men hva var det ...hun hadde på seg??" Gust...av: " Aner ikke, men det var iallefall ikke strøket...."

  Ellers håper jeg det står bra til med deg og dine !
  Klem Anne K

  SvarSlett
 3. Ja, det var noe å tenke på for alle tror jeg..

  Så koselig med noen ord fra deg igjen Anne:-) Håper alt går bra med deg!!
  Vi har det egentlig ganske bra om dagen, Preben er ute i jobb igjen, og jeg.... rusler og går :-p

  Hehe, det er fra småbarn og eldre man får høre det da kanskje?
  Får slenge med dagens vits jeg også da...
  En eldre dame skulle over veien, Jens Stoltenberg kommer til og hjelper henne. "Nå får jeg vel en stemme fra deg", sier Jens. "Nei, det er beina mine det er noe i veien med, ikke hodet".........;-)

  SvarSlett