lørdag 30. juli 2011

Litt stolt av å være norsk!

Nja,til en viss grad..
Den hendelsen for en uke side, viser hvor stolt vi kan være av landet vårt.
Jeg er først og fremst imponert over politi, og alle de andre instansene som hjalp til under redningsaksjonen i regjeringskvartalet, og ikke minst på Utøya.. I tillegg går tankene til de overlevende, og alle de pårørende.. Det er tøffe mennesker, alle sammen! Jeg hadde selv venner og bekjente som mistet så tragisk livet på Utøya, og det har vært en tøff uke.

Og for første gang har jeg ønsket dødstraff til Norge.. En vond og grusom dødstraff! Mer tid og oppmerksomhet skal jeg ikke gi den dritten som gjorde dette...

Den fredagen satt jeg sammen med Siri, og vi fant ut av det gjennom facebook av alle ting.. Og det som sjokkerte meg mest, var alle rasistene som tok løpefart og braste ut gjennom skapet. Det var ikke lagt skjul på noe.. Dette måtte være en av de mange utlendingene vi har i Norge. Uten tvil.. Nå kom det til å bli "pang pang" og krig i Norge også.. "send hjem faenskapen" var det også mange som mente..
Og ikke minst mange som mente at "Nå måååå FRP komme til makta"! Hva ville det ha hjulpet. Skal vi nå sende alle nordmenn til Libya som straff? Det var tross alt en nordmann som gjorde dette... Da må alle nordmenn være syk i hodet da??!

Den fredagen, da syntes jeg liksom ikke så synd på meg selv lengre.. Jeg ligger tross alt trygt i sofaen hjemme.. Jeg tenker så mye på alle de på Utøya, og hvor forferdelig de hadde det de timene mens det pågikk, og ikke minst i tiden etterpå! Jeg kan liksom ikke få sagt det nok...

En dame som bor borti gata med oss, snakket med datteren sin på telefonen.. Hun lå gjemt bak en stor stein.. Hun gråt og ba moren og hjelp.. Deretter hørte hun bare to skudd, og det ble helt stille... Vanskelig å forestille seg noe mer grusomt enn akkurat det..

Men det er godt å se hvor mye varme og omsorg Norge har til hverandre i en sånn situasjon! Som sagt:Jeg er litt stolt av å være norsk akkurat nå!

Og ellers, så går dagene uendelig sakte her..Men jeg klager IKKE, og jeg har fått meg en ny hobby! Jeg har begynt å lese bøker.. Mye bøker! Til nå har jeg pløyd gjennom Sagaen om Isfolket, Sønnavind, Jordmoren og Odelsjenta..(Jeg trenger tips om brukbare serier) Jeg gir blaffen i om jeg blir helt bra igjen eller ikke, og tar dagene som de kommer. De dagene jeg er litt oppegående, bruker vi på litt gåing i sentrum (jeg kan traske gatelangs i timesvis i Bergen uten å bli lei.. Jeg elsker byen vår) picknick, kino, og bare sånn klissete kjæresteting, som å sitte i en park og bare holde hverandre i hendene.. Fordi jeg er gift med den beste mannen, fordi jeg faktisk er frisk nok til å gjøre sånn, og fordi vi har lyst:-) Jeg merker at dagene ble brått mye bedre, når jeg fant fram "gi-faen" holdninga mi, så får livet bare utvikle seg som det vil! Jeg har fått livet sett og erfart at det er fint lite jeg kan bestemme uansett!
God helg folkens:-)

1 kommentar:

 1. Hei Thea!
  Så koselig med nye blogginnlegg,har lest de for lenge siden men har ikke hatt "tid" til å kommentere....;)
  Helt uforståelig og vondt det som skjedde på Utøya!! Fetteren til mannen min var en av de som ble drept,og ferien i år forsvant på en måte i en "nyhetsboble" om man kan kalle det det?? Om jeg hadde kjent noen som ble drept eller ikke,tror jeg alikavel jeg hadde sittet tilbake med den "boble-følelsen".....og inni den bobla er det tusenvis av følelser....sjokk,sinne,fortvilelse,sorg,varme over alle lys og blomster,varme over all omtanke og kjærlighet vi har for hverandre,mere sjokk,mere sorg osv osv..... Har også ønsket meg dødstraff etter dette,men ikke før drittsekken har sonet sin laaaaaange straff,forhatt i fengsel,først da hadde han fortjent å bli henrettet!! Nok om det!!

  Så godt å høre at du gir litt faen og lar ting komme som de kommer!! Tror man kommer seg mye raskere da enn om man graver seg ned,selv om jeg har FULL forståelse for at det nok er veldig lett å gjøre det....
  Deilig at du nyter mannen,byen,bøker og antageligvis livet:) ?
  Hvis du vil lese ei "rask" bok som er morsom og lettlest,bør du lese Potensgiverne,satt og humret meg gjennom hele boka,fantastisk!!! Vet jo ikke om du vil like den,siden jeg ikke kjenner deg personlig,men ville absolutt gitt den en sjangs;)
  Ellers vil jeg bare ønske deg en nydelig helg!! Kos deg med klissete kjæresteting og vær STOLT over at du er Norsk:):):)

  Mange klemmer fra Aina:)

  SvarSlett